خرید فوم و یونولیت در مشهد, یونولیت

یونولیت چیست؟ کاربردها + قیمت آکاسیو

یونولیت چیست What is Unolith
5/5 - (1 امتیاز)

یونولیت (به انگلیسی: Styrofoam) یا پلی‌استایرن انبساطی (EPS)، که با نام های آکاسیو، پلاستوفوم و استایروفوم هم شناخته می شود، یکی از مواد پلیمری سبک و پرکاربرد در صنعت و ساخت و ساز است. این ماده به دلیل ویژگی‌های خاص خود مانند وزن سبک، عایق حرارتی و صوتی بودن و مقاومت در برابر ضربه، در طیف گسترده‌ای از کاربردها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله به معرفی یونولیت، انواع آن، ویژگی‌ها و کاربردها و قیمت این ماده می‌پردازیم.

یونولیت چیست؟

پلی استیرن انبساطی که به آکاسیو یا یونولیت معروف است یک ماده سفید متخلخل بوده که از فرایند پتروشیمی تهیه می شود. این ماده، سبک با ساختار سلولی خاص است که به طور گسترده در صنایع مختلف به کار می‌رود. کارخانه فوم پاسارگاد، با تولید انواع یونولیت باکیفیت، نقش مهمی در تأمین این محصول برای صنایع مختلف دارد.

این ماده با وزن کم، مقاومت حرارتی بالا و مقاومت صوتی مناسب، جایگزین خوبی برای المان های سازه ای سنتی از قبیل آجر،  سفال، بلوک و … می باشد. وزن کم این محصول و عایق حرارتی بودن آن باعث گردیده که از این المان در موقعیت های از ساختمان که نیاز به باربری نباشد بصورت گسترده استفاده شود. یکی از این موقعیت ها جایگزینی انواع یونولیت های سقفی در سیستم تیرچه – بلوک می باشد که با جایگزین کردن این ماده بجای بلوک هم از لحاظ وزنی هم از لحاظ زمان و هزینه ایی صرفه جویی قابل توجه ایی صورت می گیرد.


جهت اطلاع از قیمت به روز آکاسیو (یونولیت) مشهد با دفتر فروش فوم پاسارگاد تماس بگیرید.

فرآیند تولید یونولیت

تولید یونولیت شامل مراحلی از انبساط اولیه پلی استایرن خام تا فشرده‌سازی و شکل‌دهی نهایی آن است. در کارخانه پاسارگاد فوم، این فرآیند با بهره‌گیری از ماشین‌آلات پیشرفته و به‌روز انجام می‌شود تا محصولی باکیفیت و مقاوم برای مصارف مختلف فراهم شود.

انواع یونولیت (آکاسیو)

  • یونولیت سقفی:

یونولیت سقفی معمولا به صورت مکعب مستطیل استفاده می شود. یونولیت سقفی استاندارد دارای ابعادی به طول 200 سانتی متر، عرض 50 سانتی متر و ارتفاع 25 سانتی متر است و دانسیته آن ملاک اصلی تشخیص وزن آن است. همچنین دانسیته تعیین کننده قیمت یونولیت سقفی می باشد.

معمولا چگالی یونولیت سقفی بین 7 تا 8 کیلوگرم بر متر مربع است و بیشترین کاربرد یونولیت آن در بتن ریزی سقف، استفاده در لایه میانی ساندویچ پانل و زیر پوشش سقف لوله ها و شیروانی ها می باشد. همچنین از آن به عنوان عایق صوتی و حرارتی، به جای پشم شیشه نیز استفاده می شود.

مزایای یونولیت سقفی:

  • کاهش وزن سقف و در نتیجه کاهش وزن سازه
  • کاهش زمان و هزینه
  • کاهش سایز تیرچه ها و ستون ها و در نتیجه کاهش مصرف آهن و فولاد در ساختمان
  • کاهش بتن مصرفی
  • مقاومت در برابر حریق و زلزله و ضربه پذیر بودن آن هنگام بتن ریزی
  • عایق حرارت و صدا
  • حمل آسان و کم هزینه
  • ورق یونولیت:

ورق یونولیت باعث کاهش  مصرف آهن و فولاد می شود. همچنین در برابر زلزله مقاومت خوبی دارد. به دلیل اینکه آکاسیو ماده ای سبک است، حمل و نقل آن به آسانی انجام می شود. به دلیل نرم بودن یونولیت ضربات وارده به قطعات را خنثی می سازد.

ورق های یونولیت با ابعاد استاندارد عرض 1 متر و طول 2 متر و با ضخامت های 2، 3، 4، 5 و 10 سانتی متر با دانسیته 10، 15، 20 و 25 تولید می شود که به ترتیب سبک، نیمه فشرده، فشرده و متراکم نامیده می شوند.

یونولیت چیست؟

انواع ورق یونولیت از نظر فشردگی

مزایای ورق یونولیت چیست؟

  • کاهش 30% در مصرف بتن
  • مقاومت در برابر آتش سوزی
  • عایق حرارتی، صوت و رطوبت
  • صرفه جویی در مصرف تیرچه، بلوک و بتن
  • سرعت و سهولت در جابجایی و اجرا
  • قابلیت گچ کاری مناسب و بدون نیاز به رابیتس

کاربرد انواع یونولیت چیست؟

  • یونولیت در صنعت ساختمان‌سازی: یونولیت به دلیل داشتن ساختار ویژه، مناسب عایق بندی و کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها است. وزن سبک این محصول باعث شده تا وزن ساختمان کاهش یابد و مصالح سنتی کمتری استفاده شود. همچنین آن را برای انواع کاربری از جمله: استفاده در سیستم عایق پنل، هسته ساندویج پنل ها و به عنوان عایق حرارتی در نما، کف، دیواره و سقف ساختمان ها مناسب کرده است.
  • کاربردهای یونولیت در بسته‌بندی و حمل‌ونقل: اکاسیو به دلیل ساختار سلولی که ضربات را جذب می‌کند، در بسته‌بندی محصولات حساس مانند لوازم الکترونیکی، لوازم خانگی، ظروف شیشه‌ای و سایر کالاهای ظریف کاربرد دارد. همچنین در بسته‌بندی مواد غذایی نیز استفاده می‌شود، زیرا با محافظت از محصول در برابر تغییرات دما به حفظ تازگی مواد غذایی کمک می‌کند.
  • استفاده از یونولیت در صنایع خودرو و الکترونیک: یونولیت‌های پاسارگاد فوم در این صنعت نیز به‌ عنوان عایق و ضربه‌گیر استفاده می‌شوند. یونولیت به عنوان عایق حرارتی و صوتی در بخش‌هایی از خودرو مانند درب‌ها، داشبورد و زیر کاپوت استفاده می‌شود. به دلیل سبکی و مقاومت خوب در برابر ضربه و حرارت، برای عایق‌کاری و حفاظت از قطعات حساس در صنعت الکترونیک کاربرد دارد.
  • صنعت پزشکی و بهداشتی: تجهیزات پزشکی نیاز به محافظت و عایق‌بندی مناسبی دارند. یونولیت به دلیل قابلیت‌های ضربه‌گیر و عایق حرارتی گزینه‌ای مناسب برای بسته‌بندی ابزارهای پزشکی و آزمایشگاهی است.
    این ماده در ساخت جعبه‌های عایق برای حمل‌ونقل دارو و واکسن نیز کاربرد دارد تا از تغییرات دمایی جلوگیری شود.
  • صنعت دکوراسیون و تبلیغات: پلی استایرن انبساطی به دلیل قابلیت برش و شکل‌دهی آسان، برای ساخت انواع مدل‌ها، علائم و دکورهای تبلیغاتی استفاده می‌شود. بسیاری از تابلوها و حروف برجسته تبلیغاتی از این ماده ساخته می‌شوند.
  • یونولیت ماده ای مناسب برای پر کردن در ساخت و سازهای راه و راه آهن نیز است.

همچنین بخوانید: مقاله کاربرد یونولیت در ساختمان سازی


یونولیت چیست؟

 

یونولیت چیست؟

مراحل ساخت ورق یونولیت چیست؟

در ابتدا یونولیت با منبسط کردن دانه های پلی استایرن با بخار ساخته می شود. برای انبساط آنها از دمنده های خاصی از جمله بوتان، پروپان، پنتان، متیلن کلرید و کلروفلوروکربن ها استفاده می شود. سپس این دانه‌ها حرارت داده می‌شوند و در معرض بخار قرار می‌گیرند و باعث می‌شوند که به مروارید یا لوبیاهای کوچک تبدیل شوند.

سپس با بخار بیشتر به این مهره های منبسط شده فشار وارد می شود در دستگاه های مخصوص و دیگ بخار منبسط میشوند سپس عملیات خشک شدن و فشرده سازی و قالب گیری انجام شده و در نهایت بلوک یونولیت ساخته میشود. این بلوک ها را می توان به صورت ورق برش داد یا با توجه به کاربرد مورد نظر آنها به اشکال مختلف قالب گیری کرد.

این بلوک ها بنا به سفارش مشتری در ضخامت های مختلف برش داده می شود که از میز سی ان سی برای برش استفاده میشود.

دانسیته یونولیت:

یکی از فاکتور های مهم در تولید یونولیت دانسیته یا فشردگی ورق های یونولیت می باشد.

به طور کلی دانسیته یا جرم حجمی به وزن واحد حجم یک ماده گفته می شود که با واحد کیلوگرم بر متر مکعب سنجیده می شود. در مورد ورق های یونولیتی نیز رده بندی آنها بر اساس میزان فشردگی آنها انجام می شود که این فشردگی تحت عنوان دانسیته شناخته می شود. منظور از دانسیته یونولیت وزن یک بلوک یونولیت با ابعاد یک متر در دو متر در ۵۰ سانتی متر است. معمولا این عدد را با حرف P مانند P10 ،P20 و … نمایش می دهند.

فوم پاسارگاد ورق های یونولیت با ابعاد استاندارد عرض 1 متر و طول 2 متر و با ضخامت های 2، 3، 4، 5 و 10 سانتی متر تولید می کندکه از نظر دانسیته یا فشردگی با یکدیگر متفاوت هستند. با دانسیته 10، 15، 20 و 25 تولید می شود که به ترتیب سبک، نیمه فشرده، فشرده و متراکم نامیده می شوند.

 

یونولیت چیست؟

قیمت ورق یونولیت چیست؟

قیمت آکاسیو (یونولیت) مشهد در بازار داخلی با توجه به دانسیته یا فشردگی آن تعیین میشود.

یونولیت فشرده دارای وزن بالایی می باشد چراکه دانسیته یا همان چگالی آن به دلیل فشرده بودن یونولیت بالا است. یونولیت فشرده یکی از پرکاربردترین انواع یونولیت است که در موارد گوناگون مانند صنعت ساختمان، صنعت خودروسازی، صنایع غذایی، قالب سازی، مجسمه سازی، درب های ضد سرقت، عایق سازی، بسته بندی و موارد دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

هر چه دانسیته و فشردگی آکاسیو بالاتر باشد قیمت آن نیز بیشتر است. البته عوامل دیگری چون: نوسانات بازار، نوع برند و کیفیت محصول نهایی و هزینه های حمل و نقل به دلیل حجم بالای این محصول در قیمت نهایی تأثیر گذار است.

با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه تولید آکاسیو (یونولیت) فوم اکس پی اس XPS یا پلي استايرن اكسترود يافته جایگزین بسیار مناسب آن از نظر کیفیت و قیمت در ساختمان سازی است.

فوم عایق اکس پی اس (XPS) جایگزین آکاسیو

فوم عایق اکس پی اس (XPS) یا پلي استايرن اكسترود يافته در ميان فوم هاي مختلف موجود به دليل داشتن سلولي با ساختار بسته داراي خواص منحصر به فردي است كه در طول زمان ثابت بوده و كاربرد آنها را در موارد خاص امكان پذير مي نمايد.

فوم پلي استايرن اكستروديافته xps از پلي استايرن بصورت اكسترود با مقاومت حرارتي و فشاري بالا جهت عايق كاري حرارتي توليد شده است. فرآيند توليد بر اساس تكنولوژي ذوب مواد، مخلوط كردن مداوم و تزريق و فشرده سازي در دماي بالا جهت توليد صفحات سخت عايق مي باشد.بر خلاف ديگر روش هاي توليد كه سبب ايجاد حفره، خلل و فرج و لوله هاي مويين در عايق مي شود اين روش بافتي يكنواخت با سلول هاي بسته و نفوذناپذير ايجاد مي كند كه ضريب انتقال حرارت بسيار پايين و مقاومت بالا در برابر نفوذ رطوبت و فشار در مقايسه با ديگر عايق ها از مشخصه هاي منحصر به فرد اين نوع عايق مي باشد.

اين محصول در ضخامت 10 تا 50 ميليمتر و در ابعاد 60*200 سانتي متر قابل توليد است. داراي خواص منحصر به فردي است. اين خواص مهم عبارت است از: هدايت حراراتي بسيار پايين، جذب رطوبت بسيار پايين، سبكي و استحكام فشار بالا.

جهت اطلاع از قیمت یونولیت و مشاوره جهت خرید فوم اکس پی اس تماس بگیرید.

منبع: سایت omnexus

1 دیدگاه در “یونولیت چیست؟ کاربردها + قیمت آکاسیو

  1. najmeht گفت:

    سلام بسیار سپاسگزارم که فوم پاسارگاد رو برای خرید انتخاب کردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *